Verhaal van Working Collies

De schotse herdershond wordt vandaag de dag vooral gezien als huishond, maar van oorsprong zijn het absoluut herders. Dit betekend dat ze ook heel geschikt zijn om mee te werken. Helaas zie je vandaag de dag nog maar weinig collies waarmee wordt gewerkt.

Wij hebben twee collies die wel heel geschikt zijn om mee te werken en van uit die gedachte is working-collies ontstaan en willen wij laten zien, dat je met collies meer kan dan alleen maar hebben als huishond.

 

Onze oudste collie Floor, heeft een vervelende start gekend, waarbij ze het eerste jaar heeft opgesloten gezeten en dit nog altijd lichamelijke problemen met zich meebrengt. Maar met haar hebben we al veel gedaan, behendigheid, flyball, eenden drijven, treibball en gehoorzaamheid.

 

Momenteel lopen we iedere twee weken gehoorzaamheid wedstrijden met haar en proberen we haar te selecteren voor NK. Verder lopen we sporadisch treibball wedstrijden met haar. Met onze jongste collie Henry vom Bopparder Hamm, hebben we ook al behendigheid.