Sociale wandelingen

Sociale wandelingen.

 

Je hond kan niet goed omgaan met andere honden en je wilt hier iets aan doen.

Maar hoe pak je dat aan? Honden die agressie vertonen of erg opgewonden raken bij het zien van andere honden moeten veel leren en als het ware hersocialiseren, maar dat is erg lastig als iedereen een blokje om loopt als ze je hond zien verschijnen. Of misschien durf je zelf niet meer met hem de straat op of het bos is. Hierdoor kan je hond steeds “a-socialer” worden en lastiger om mee te nemen. Of hij raakt zijn energie niet kwijt en wordt steeds drukker en drukker waardoor hij nog minder vaak mag wandelen. Een negatieve spiraal is ontstaan.

 

Voor deze honden zijn de sociale wandelingen.

Je gaat samen met een gedragstherapeut wandelen in het bos in een kleine groep honden en eigenaren. Je hond leert hoe hij kan communiceren met andere honden zonder agressie of opwinding. Dit gaat in een groep waarin je met elkaar samen oploopt veel makkelijker dan honden die je op de wandeling tegenkomt. Ze hebben langer de tijd om elkaar te leren kennen, te communiceren, te oefenen en misschien zelfs vriendschappen te sluiten.

 

Maar niet alleen de hond leert, het belangrijkste is dat jij iets opsteekt van de wandelingen.

Je leert de lichaamstaal van je hond herkennen en daar op anticiperen zodat uitvallen voorkomen worden. Je leert hoe je hem kunt begeleiden, zodat hij kan leren omgaan met andere honden. Je leert je zelf ontspannen en leiderschap te tonen, zodat je rust kunt overbrengen op je hond. Afhankelijk van jouw trainingsvaardigenheden en -ervaring kun je direct meewandelen of na een privéles. In de privéles leer je de basisvaardigheden die je nodig hebt om jouw hond goed te kunnen begeleiden op de wandelingen. Voordat je je aanmeld geef je aan wat je trainingservaring is en dan bekijken we of een privéles nodig is of niet.

 

Het doel is dat je weer gaat genieten van de wandelingen met je hond!

De garantie dat je hond los kan lopen tussen de andere honden is niet te geven, dat is van een aantal factoren afhankelijk die individueel bekeken zullen worden. Maar aan de lijn lopen zonder uitvallen is met de juiste begeleiding goed haalbaar. Hierdoor ga je vaker met de hond op stap en wordt de negatieve spiraal doorbroken.

De wandelingen zijn een hele leuke manier om meer te leren over je hond, maar ook een leuke manier om met je hond aan het werk te zijn: tijdens de wandeling doen we oefeningen zoals Komen op verzoek, Speuren, Balans en Coördinatie en Omgaan met afleiding (joggers, passanten, paarden).

Social Media